Vælg en side

Jeg ved hvor jeg vil hen!

af | 21. jun 2018 | Artikler

Det giver energi, glæde og mening for mig, når jeg kan give ”noget” videre til andre mennesker. Helst ”noget” som betyder noget for andre mennesker, som er vigtigt for dem og som gør en forskel i menneskers liv.

I går, kom jeg et meget vigtigt skridt videre ad den vej. Efter mange dejlige træningstimer, med de dygtigste trænere i Danmark, Katrine Sejersen-Permin og Stig Sølvhøj, og med forskelligt publikum. Onsdag den 20. juni nåede jeg i mål. Jeg kan og må nu selv, undervise på MINDStrain kurser i at forebygge stress. Det betyder, at jeg kan give andre mennesker indblik i hvordan stress opstår. Jeg kan give dem de værktøjer der skal til for ekstremt effektivt og ualmindelig skånsomt, at håndtere sig selv. Det er igennem at håndtere sig selv og egne tanker, at stress kan forebygges og undgås.

 

 

En vigtig milepæl for mig og min virksomhed og et indsatsområde som giver uendelig meget mening. Der findes virksomheder derude, der gerne vil bruge ressourcer på at forebygge stress. Der er rigtig mange mennesker derude der gerne vil lære at forebygge og undgå stress. Det at investere tid, energi og penge i netop det, er med meget stor sandsynlighed, den investering du p.t. får det bedste og mest værdifulde afkast af. Uanset om det er dig selv eller din virksomhed der finansierer indsatsen.

WHO forudsiger, at stress vil være den hyppigste årsag til sygemeldinger globalt, i 2020. Sådan behøver det ikke at være. Prisen for at forebygge er så uendeligt lille sammenlignet med det du mister, når dine medarbejdere eller du selv, rammes af stress. Både menneskeligt og økonomisk.

 

 

Af de cirka 35.000 danskere (*) der hver dag er sygemeldt primært grundet stress, udvikler hver 4. angst og depression. Halvdelen af dem, altså 1/8-del af 35.000, vender aldrig tilbage til arbejdsmarkedet!

 

 

Det er afgjort den forkerte vej, alene at have fokus på at behandle stress. Det er helt afgjort en mere rigtig vej at fokusere langt mere på at forebygge samtidig med at vi hjælper de der allerede oplever stress i den negative og begrænsende version.

 

Hvilken vej vil du? Hvilken vej vil din virksomhed? Hvor er du/I på vej hen?

 

(*) Kilde: Institut for stress.

 

God dag. 😉

Claus

Share This