Vælg en side

Overtænkning – hvad er nu det?

af | 17. nov 2017 | Artikler

Under overskriften: Stop overtænkningen, siger denne psykolog. “Vi har fået en kultur, hvor vi skal vugge alles indre barn” skrev Psykolog Sisse Find Nielsen om det faktum, at videnskaben tyder på, at den traditionelle tilgang til problemer, herunder stress, måske er misforstået og i værste fald skader mere end den gavner.

Citat fra artiklen: “Vi har et samfund, hvor vi ansporer alle med problemer til at konfrontere dem. Vi tygger drøv og dvæler ved alt det, der er hændt os. Det gør vi selvfølgelig, fordi vi har en overbevisning om, at det er godt. Men ofte er det altså bare kontraproduktivt”.

Du kan læse den fulde artikel her.

Generelt tænker jeg, at det er en virkeligt spændende artikel, der er rigtig godt skrevet og som samtidig bekræfter, at det MINDStrain arbejder med, metode- og resultatmæssigt peger i den helt rigtige retning.

Stress er ikke en sygdom, men en tilstand du selv kan ændre. Præcis denne sætning, stammer fra et af de mennesker som bogstavelig talt, har fået styr på sin verden, efter at have været overordentlig hårdt ramt af ”stress”. Et menneske som igennem MINDStrain metoden, nu er i stand til selv at styre hvilke tanker der gives fokus. Et menneske som er stoppet med at overtænke, som har fjernet sig fra grublerier over ting der er sket i fortiden og bekymringer om fremtiden, over ting der endnu ikke er sket.

Folk med stress, angst og depression, der oplever at de har mistet kontrollen over deres tanker, vil igennem MINDStrain metoden opleve, at de aldrig har mistet denne kontrol. Evnen til selv at bestemme hvad du giver fokus, kan ikke mistes. Mennesker har allerede de ressourcer, de behøver, for at skabe den nødvendige forandringer. Når mennesker træffer de bedste valg de kan, givet de ressourcer, som de mener at have adgang til og alligevel oplever, at have truffet virkeligt dårlige valg, så kan det jo netop være fordi, de oplever ikke at have adgang til de relevante ressourcer til at kunne styre og kontrollere, egne tanker om tanker.

Denne menneskelige hjerne er skabt til, at kunne bringes i en fysiologisk og mental tilstand, vi kalder stress. Det er en mekanisme, vi igennem millioner af år, har haft ualmindelig megen glæde og gavn af. På samme vis er vi forprogrammeret til at kunne bekymre os. Ingen af delene er skadeligt og vi skal kunne begge dele. Hvis du oplever stress som en farlig og negativ tilstand som begrænser dig, er det dine egne tanker, om dine tanker og følelser, der skaber situationen.

MINDStrain arbejder fokuseret og målrettet med strukturen omkring dine tanker – altså dine tankeprocesser. Med det mål, at bibringe dig helt simple og samtidig meget effektfulde mentale redskaber. Redskaber der nu og for altid, kan sikre, at du aldrig igen, kommer i en situation, hvor du oplever stress som noget negativt og begrænsende. Alle mennesker kan lære at kontrollere deres tankemønstre i en mere positiv og konstruktiv retning. Alle mennesker kan lære at forebygge og håndtere stress. Også dig!

God dag og pas på dig.

God dag og pas på dig.

Claus

Share This